workshop drum bouwen

Woud van Wapiti -

De ronde vorm representeert het universum, de diep krachtige klank, de hartslag van moeder aarde.

Het aardse geluid van de drum. Het raakt, ontroert en klopt bij je aan. De klank roept herkenning op en maakt een connectie met dat wat zich roert in het diepste van je ziel. Zo onstaat het verlangen naar jouw eigen drum.

 

Zelf een drum bouwen is een diepe ervaring die al begint in de aanloop naar de workshop. Een drum bouwen begint met het ontdekken waar jouw drum voor staat en wat je wilt dat zich via jouw drum manifesteert. Daarna maak je twee keuzes, de maat van je frame en welke huid je op de drum wilt. Ik geef je informatie over de spirituele betekenissen van de verschillende huiden en houtsoorten. We voelen samen waar jouw drum over gaat. Zo begeleid ik je in het maken van je keuze.

De dag van de workshop begint met een ceremonie. Daarna start het fysieke werk. Je schuurt je frame, je maakt je huid stap voor stap klaar, je weeft je draden en dan begint het opspannen. Tussen de bedrijven door maak je ook een drumstok.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtige drum en een drumstok die jij zelf gebouwd hebt. Een maand later komen we op een avond samen om je drum te initiƫren. Doordat je jouw drum zelf gebouwd hebt is de verbinding met je drum diep. Alle deelnemers die ik de agelopen jaren heb begeleid, spreken over een prachtige dag en een rijke ervaring.

 
Elke drum zijn eigen karakter en klank
 

Dance to the beat of your own drum.

Woud van Wapiti -

sjamanistische workshop drum bouwen

  • in kleine groepjes (max. 7 pers.)
  • drumbouwen 1 op 1 of samen met je kind
  • toegankelijk voor iedereen (je hoeft niet handig of sterk te zijn)
  • je krijgt uitleg over gebruik en onderhoud
  • na een maand organiseren we een initiatie voor jouw drum
  • locatie: Maarssen
  • hele dag van 10.00 tot 18.00
  • kosten: 275 euro excl. btw en incl. alle materialen
 
Neem contact op

Ik kan ook een drum voor jou persoonlijk maken. We maken dan eerst kennis en voelen samen waar jouw drum voor staat. Daarmee kan ik de drum die ik voor jou maak afstemmen op jouw energie en hoe je ermee wilt werken.

 

Het is ook mogelijk om je eigen drum te bouwen met verse huiden. Daarvoor gebruiken we hert- en zwijnenhuiden van de Veluwe. Deze vorm van je eigen drum bouwen kost 2 volle dagen. Op dag 1 maak je de verse huid schoon en klaar om te gebruiken op je drum. Op dag 2 bouw je jouw drum.

Heb je hier vragen over? Bel of mail me. Ik vind het ontzettend leuk om jouw reis met de drum persoonlijk en op maat te maken.

 
Your drum is like an ocean, Find yourself in its depths